Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó zenéje az art-pop, a jazz és az élő elektronika találkozásából születő izgalmas zenei utazás. Dalai műfaji sokszínűségét az érzelmes dallamok, a személyes szövegek, és a pillanatot megragadó improvizáció egységesíti.

 A felvidéki születésű énekes, dalszerző eredetileg klasszikus énekesnek készült, később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének előadóművész szakán, majd tanári mesterképzésén diplomázott. 2016-ban meghívást kapott a Müpa Jazz Showcase fesztiváljára, azóta rendszeresen hallható a hazai klubokban, fesztiválokon, és számos külföldi koncertet is adott már. 2018-ban mutatta be "Salt" című debütáló szerzői nagylemezét. Northern Song c. dalának animációs videoklipje bekerült a Magyar Klipszemle versenyprogramjába, első magyar nyelvű, Pillangó című szerzeménye pedig A Dal című műsorban versenyzett.

 Legújabb, “Körbeér” című EP-jén, melyet idén tavasszal teltház előtt mutatott be a Magyar Zene Házában, egy bensőséges, titokzatos és meglepetésekkel teli zenei világot tár a közönség elé. Szólóestjein saját zongorakísérettel és looperrel szólalnak meg Ildikó hol éteri, hol pszichedelikus színekkel játszó szerzeményei.

Foglalás >>