Kultudvar

Közösségi finanszírozott kulturális élmények a
társasházak megújításáért

Köszöntünk a Kultudvar koncertsorozat weboldalán! Célunk, hogy egy olyan kulturális és közösségi eseménysorozatot szervezzünk, amely egyedi lehetőséget nyújt a helyi zenészeknek és előadóknak, hogy egy hangulatos társasházi belső udvaron adjanak akusztikus koncertet, és közben hozzájáruljunk a társasház felújításának finanszírozásához.

A Kultudvar koncertsorozat idén nyáron először egy különleges helyszínre invitálja a látogatókat a II. kerületben. A belső udvaron megrendezett koncertek bevétele a társasházak felújítására kerülnek felhasználásra, így együtt segítünk a közösségnek abban, hogy Budapest épületei megújuljanak. Látogass el a Kultudvar koncertsorozatra és élvezd a koncertet, miközben támogatod a helyi épületek felújítását!

A program a Margit-negyed közreműködésével jön létre. Ezúton is köszönjük a II. kerületi Önkormányzat támogatását!

Jegyvásárlás

Válaszd ki azt az eseményt, ami érdekel és vásárold meg a jegyed online!

Frankel X.

Az 1898-ban épült ház a Frankel Leó út, korábban Zsigmond utca egyik legszebb épülete, ami az utca centruma, és olyan üzleteknek ad helyet, mint a Telefon Bisztró, a SUSU keramika és mellette a Vietnámigulyás étterem. A ház rossz állapota miatt minden felületén felújításra szorul, a gangok omladoznak. Különlegessége a háznak a “Z” alakú függőfolyosó, amellyel Budapesten csak két épület rendelkezik.

A felújításokra a lakóközösségnek nincs forrása, a felújítási alapba befolyó összeget a folyamatos műszaki javításokra kell költeni, emiatt a ház elhatározta, hogy kulturális programokkal teremt lehetőséget a felújítások finanszírozására. A koncertek mellett Hénics Fruzsina fotográfus alkotásaival szeretnék növelni a ház felújítására fordítható összeget.

A közösségnek különösen fontos, hogy a ház megújuljon és hozzájáruljon a kerületi kulturális értékekhez. A koncertek mellett filmforgatásra is kiadóvá vált a ház, továbbá várják szponzorok jelentkezését is.

Képek

Partnerek

Felújítás

A Frankel 10. felújítását a különleges “Z” alakú gangok renovációjával kezdjük. A felújítást egy teljes műszaki dokumentáció készítése előzi meg, amely már kijelöli a különböző munkafolyamatok menetét és ütemezését. A felújítási munkálatokról képeket és további információkat fogunk közzé tenni itt

Házirend

1. A belső udvar koncerteken kizárólag érvényes jeggyel lehet részt venni. A jegyet online és a helyszínen is meg lehet vásárolni, de a koncertre limitált létszámú közönséget tudunk beengedni, úgyhogy elővételben érdemes jegyet váltani, mert a helyszínen nem áll módunkban a megszabott befogadóképességen felül több embert beengedni.

2. A közönség a koncert időtartama alatt a belső udvaron tartózkodhat. Az emeletekre felmenni tilos, erre a társasház nem adott engedélyt.

3. A jegyszedő utasításainak megfelelően a koncert előtt 30 perccel lehet belépni a belső udvarra és a koncert után 30 perccel el kell hagyni a helyszínt.

4. A társasházi kukák nem használhatóak saját szemét gyűjtésére, kérjük a saját szemét gyűjtésére az utcán található köztéri kukákat használd.

5. Az előadókkal való személyes kapcsolatfelvételre a koncert után van lehetőség, ha arra az adott előadó nyitott. Kérjük a koncert előtt ne foglald le az előadókat autogram vagy közös fotó miatt.

6. A koncert alatt zárható üveges italok fogyasztása megengedett, de poharas üdítő vagy alkohol fogyasztása tilos.

7. Kérjük tartsd tiszteletben a társasház értékeit és fordíts figyelmet a közösség lakóhelyének tisztaságára.

8. Eső esetén lehetőség van a jegyek árának visszatérítésére, amelyet az info@lakaskoncert.hu email címre küldött kérésre visszautalunk neked. Ha nem kérvényezed a jegy árának visszatérítését, akkor a jegyed az előre meghirdetett esőnapon automatikusan érvényessé válik.